Blijven Drijven

|

Een wereldreis op wilskracht

De 27-jarige Bram en Vivian dromen van een avontuur dat hun leven zal veranderen. In plaats van een leven met hypotheek, carrière en crèche willen ze de wereld verkennen op een zeilboot. Hun droomboot blijkt veel gebreken te hebben en pas na jaren renoveren kunnen ze vertrekken. Met geld voor één jaar en plannen voor zes, gooien ze de trossen los.

Bram en Vivian laten zich niet door tegenslagen uit het veld slaan. En tegenslagen zijn er! Onderweg vinden ze een balans tussen werken en zeilen en beleven ze fantastische maar ook huiveringwekkende momenten. Een storm vernietigt bijna hun dromen. Om de boot te redden, bouwen ze in the middle of nowhere eigenhandig een trailer. Zwanger varen ze door Patagonië, de mooiste wildernis op aarde. Dochter Flora wordt geboren in Chili en als een jong gezin zeilen ze langs de afgelegen paradijzen van de Stille Zuidzee.

Dit is een buitengewoon reisverhaal vol spanning, bijzondere ontmoetingen en onvergetelijke ervaringen, dat duidelijk laat zien wat je met wilskracht kunt bereiken. Aangrijpend, met vaart en humor verteld.

Vivian Oskam schrijft al meer dan tien jaar artikelen en columns.

"Sterk in avontuur, subliem in beleving en uitmuntend in doorzettingsvermogen." maandblad Zeilen

direct online bestellen op

uitgever: Hollandia
ISBN: 9789064106057

Recensies en reacties

 • Lonneke Oorschot Vd Zande Net jullie boek binnen no-time uitgelezen nadat ik erover gelezen had. In 1 woord Wow! Wat een avontuur. Bewondering en respect dat jullie dit aangedurfd hebben. En dan ook nog even een kind krijgen onderweg wat eigenlijk een soort van je hele leven nogmaals op zijn kop zet .
  Boek is helaas uit (ben er zuinig op geweest en heb het 7 dagen kunnen rekken. Waren we niet thuisgebleven dit jaar dan was hij binnen 1 dag al uitgeweest) en nu aan het nagenieten met al jullie filmpjes en foto's die het boek een echt gezicht geven. Het Vakantie gevoel thuis . Solo was jaren lang mijn favoriete zeil boek maar nu staan jullie met stip op nummer 1!

 • Dirk De Ploey Ik heb je boek gekocht en in enkele dagen uitgelezen. Ik vond het gewoon fantastisch en hoop nog veel van je te mogen lezen. Heel veel geluk met alles wat jullie ondernemen!

 • Michele Van Der Griend Ik heb het boek net uit. Wat een mooi boek zeg! En wat een bijzonder leven.

 • Jolanda Geelen Echt super boek!! Je hebt hem zo uit. Wat een belevenis ik kon niet stoppen met lezen!

 • Annette Baas Leest als een pageturner. Ga snel weer verder lezen.

 • Franny Weeda Ik ben net het boek aan het lezen. Prachtig. Wat hebben die mensen een doorzettingvermogen. Ik blijf er in lezen (nu dus even niet). • Dagmar Tolenaar Uit! Wat gaaf om jullie verhaal te lezen Vivian!

 • Jelle Bilder Geweldig boek ! Heb hem ook uitgelezen. Ben blij dat ik het heb gekocht op de Hiswa. Zeer boeiend en samen met de filmpjes net of je zelf met de Duende onderweg bent.
  Jammer dat het stopt in Nieuw Zeeland. Ergens heb ik toch een stille hoop dat jullie reis verder gaat en er nog een tweede boek komt maar we zullen zien.
  In ieder geval wat de toekomst ook brengt dit nemen ze je niet meer af en wens voor jullie en Flora alle gezondheid van de wereld toe en hopelijk weer eens mooie reisverhalen. Veel succes in Nieuw-Zeeland en alle goeds.

 • Tessa En Ronald Verlaan-Valk Leuk boek en verhaal (achterneef), ben al over de helft, je kunt bijna niet stoppen !

 • Rob Sint Nicolaas Een goed geschreven boeiend verhaal wat je in een keer zou willen uit lezen. Ik vond het jammer dat de reis in NZ stopte, ik had graag nog verder "mee" willen reizen.

 • Ivonne Boumeester Ik heb het in een weekend uitgelezen. Fantastisch boek en superleuk om jullie avonturen zo te kunnen meebeleven. Echte aanrader!!

 • Marco Faasse Heerlijk boek! Eén groot nadeel; je leest het gewoon in twee dagen uit. #verslavend. En nu, Sailing Yacht Duende?

 • Peter Schermer jaaaa geweldig boek! tussen het klussen door aan onze nieuwe boot ook weten uit te lezen Het inspireert om door te klussen

 • Anja van Zelst Heb het boek ook uit! Prachtig geschreven!

 • Laurien Fluitman Op de een of andere manier schrijven mannen nét niet wat ik graag wil lezen over hun zeil-avonturen, een enkele uitzondering (Michiel Scholtens bijvoorbeeld) daargelaten. Vivian Oskam schreef een heerlijk boek: "Blijven drijven" over haar zeilreis naar en door PatagoniĆ« en verder, eerst alleen met Bram, toen zwanger, uiteindelijk met Flora Isabel erbij. De Rosie Swale van nu. Dank Vivian!

 • Thomas Geuens Thx voor het inspirerende verhaal. 'Blijven drijven' net uitgelezen en alleen maar meer goesting gekregen om te vertrekken. Jullie blog was al tof, maar een boek geeft toch een mooi sluitstuk aan jullie avontuur.
  Fair winds

 • Annemieke van Eik Ik heb je boek op de hiswa gekocht en heb het met veel plezier gelezen! Erg inspirerend om te lezen hoe jullie je droom waar maakten en wat jullie allemaal op je pad tegen kwamen. Mooi hoe je beiden beschrijft en erg leuk om zo een stukje van jullie reis mee te mogen beleven;-)

 • Jolanda Zwarts We hebben 'blijven drijven' op de Hiswa gekocht. Ik heb het boek in 2 dagen uitgelezen, wat een verhaal zeg. Mooi dat jullie dit hebben gedaan, dat nemen ze je nooit meer af!

 • Ynzo van Zanten Ik heb net als een junkie je boek verslonden afgelopen weekend. Heerlijk. Veel dank voor het delen van je prachtige levensverhalen. Deed me erg terugdenken aan mijn eigen avonturen, voor mijn gevoel eeuwen geleden. Heerlijk om die kriebels weer te voelen.
  Ik heb maar één verzoek; dat je volgende boek >1000 pagina's is.

 • Judith Verhoog Binnen een week je boek uitgelezen! Dat is me in jaren niet gelukt met drie bengels om me heen. Bijzonder om jullie avonturen zo mee te beleven. Goed beschreven in een vlotte stijl met spanning, humor en emoties. Ik zit nu nog na te dromen van die mooie verre oorden, bijzondere mensen, vissen, zeeĆ«n en paradijselijke stranden waar jullie zijn geweest....Jammer dat het uit is!!

 • Ilona Janssen Mijn ouders hadden het boek op de HISWA gekocht. Ook leuk persoonlijke woordje voorin! Ik ben er aan begonnen en nu jullie avontuur in Gambia aan het lezen. Wat een belevenissen!
  Een heerlijk boek, dat je in één adem uitleest.

 • Tim van Bergen Net je boek uit, ik vond het super om het te mogen lezen. Dank je wel

 • Oliver Missiaen Zaterdag op de Hiswa het boek uit jouw handen gekocht, in één keer uitgelezen en nu baal ik oprecht dat ik hem uit heb. Heerlijk boek en super goed geschreven, de lezer zit er helemaal in. Het beste voor jullie drietjes

 • Kenny Verachtert Boek gisteren via bol.com gekregen en vandaag al over de helft. Tot hiertoe kan ik alleen maar zeggen een leuk lezend boek en een fantastische aanvulling op alle mooie dagboek video's van op jullie website. Ook geeft het moed aan mensen met een bescheiden budget om toch de stap te wagen voor je droom te verwezenlijken. Hopelijk volgen er nog mooie verslagen en verhalen.

 • Lisa Visser Na Vivian vrijdagavond gesproken te hebben, het boek gekocht. 1,5 dag later jammer genoeg al uitgelezen.
  Een prachtig boek om te lezen!! Een realistisch verhaal, dat je doet dromen van mooie maar ook spannende avonturen. Lieve groet uit Amersfoort van Koko en Lisa

 • Marieke van Gooswilligen Gefeliciteerd met je mooie boek en inspirerende lezing. Je boek is een aanrader. Blijven drijven: over Grenzen verleggen en kiezen voor een eigen koers. met Vivian Oskam bij Hiswa Amsterdam Boat Show.

 • Blijven Drijven - Sailing Yacht Duende

  Klantbeoordeling: 5 van de 5 sterren Topper in de zeilersbibliotheek

  PeeJeeH Ik raad dit product aan

  18 maart 2015

  Dit zeilboek leest als een trein. Twee jonge mensen zoeken en vinden de vrijheid met hun oude zeilboot en laten zich door de ergste rampen niet uit het veld slaan. 'Blijven drijven' gaat behalve over zeilen vooral wilskracht. Heel goed geschreven, je bent mee op reis. Ik heb het in een ruk uitgelezen. Pieter Jan Hagens

  Pluspunten:
  Inspirerend
  bol.com boeken on Twitter Werner Toonk on Twitter This is how we read on Twitter Monique Olsthoorn on Twitter