De bemanning van Duende bestaat uit Bram Stevens, Vivian Oskam en Flora Isabel Stevens Oskam, onze dochter die tijdens onze reis in Valdivia, Chili geboren is.

Voor ons vertrek uit Nederland in 2008 hebben we jarenlang gewerkt als marketing/internetadviseur (Bram) en grafisch ontwerper (Vivian). Met spaargeld voor één jaar vertrokken we. Tijdens onze zes jaar durende reis hebben we altijd ons brood kunnen verdienen met het maken van logo's, huisstijlen en websites. Ook verzorgde Vivian vanaf februari 2009 tot mei 2014 een tweewekelijkse digitale column op de website van maandblad Zeilen, en in het tijdschrift verschenen vijftien artikelen van haar hand.

Werkend reizen is niet altijd gemakkelijk, het kost natuurlijk tijd en je krijgt er een wifi-obsessie van, maar het heeft ons de kans gegeven de wereld te zien op jonge leeftijd zonder jaren sparen. Voor ons is het bezig zijn met ons vak ook een prettige afwisseling met het zeilen en reizen.

Ons drijvend kantoor is minder effectief geworden met een kind aan boord erbij. Gelukkig leenden de paradijzen van de Stille Oceaan zich uitermate goed als uitlaatterrein voor peuters.